Artikel

Poledance som träningsform i Stockholm

Poledance är ett relativt nytt fenomen i Sverige som fått stor genomslagskraft på senare år, speciellt i takt med att utbudet av alternativa träningsformer växt. Idag är det minst lika vanligt att få sin dagliga dos genom yoga, crossfit eller poledancing. Just poledancing är ett mångsidigt träningssätt och möjligheter att prova finns över hela landet. I Stockholm är utbudet som störst, mycket tack vare att poledancingen till en början var koncentrerad till storstäderna. Svårt att hitta rätt? Vi hjälper dig.

 • Svenska mästerskapen i poledance. Tävlingen äger rum den 9 november och samlar Sveriges bästa poledansare. Ett perfekt tillfälle för både nybörjare och erfarna dansare att inspireras av proffsen.
   
 • Dancing Queens poleinstruktörsutbildning. För dig som dansat poledance under en tid och nu vill ta steget till att lära andra anordnar Dancing Queen en instruktörsutbildning 15-16 november. Dancing Queen var först i Norden med exotisk träning och har lång erfarenhet.
   
 • Vida Pole på Fridhemsplan. Vida Pole erbjuder kurser om åtta tillfällen, öppna klasser samt aktiviteter för möhippor/svensexor och företag/grupper.
   
 • STHLMPOLE på Odenplan. Med fokus på korrekt teknik och säker avancering inom poledancing passar STHLMPOLE dig som vill lära dig rätt från början.
   
 • North Pole Studio. Poledancingstudion med det fyndiga namnet erbjuder klasser och aktiviteter för möhippor och svensexor, men även privatlektioner och stretchkurser. 

Dansare som uppträder på klubbar och mästerskap är ofta uppklädda med kläder likt Swefox utbud medan man under träning satsar på mer komfortabla alternativ från t.ex. Stadium.