Artikel

Breakdance som träningsform i Stockholm

Breakdance har funnits som en del av hiphopkulturen sen den populariserades under 1980-talet. Det är en spännande och häftig typ av streetdance som hämtat inspiration från uprock och kampsport, däribland capoeira. Breakdancing är en oändligt kreativ dansstil med en stor mängd variationer, men stilen består främst av fyra typer av rörelser: toprock, downrock, power moves och freezes. Breakdancingklubbar finns på många platser i landet, men koncentrationen verkar vara störst i Stockholm. Här är en lista på klubbar i Stockholmsområdet för dig som är intresserad av att testa.

Stockholm Dance Academy – Har terminsbaserade kurser i breakdance för både nybörjare och erfarna. En termin består av 11 tillfällen med pass en timme i veckan.  

Kulturama – Erbjuder terminsbaserade kurser i breakdance för alla åldrar. En termin består av 11 tillfällen med terminsstart i oktober.

Medborgarskolan – Har kurser inom breakdance för alla intresserade, från 6 år till vuxen i alla åldrar. Terminsbaserad kurs på 14 tillfällen, med start i september.

SM i breaking – När du tränat ett tag vill du nog visa upp dina färdigheter. Den enda stora nationella tävlingen i Breakdance i Sverige är SM i breaking, som hålls varje år i Malmö.

Mer dans som träning här: Poledance som träningsform i Stockholm