Artikel

Använd din smartphone för att förbättra din träning

Mobiler och surfplattor är någonting man kanske snarare associerar med mycket stillasittande och ond nacke. De nya träningsapparna är här för att förändra våran uppfattning om de smarta maskinerna de flesta av oss bär med sig varje dag.  I princip allt du behöver för att kunna komma igång finns faktiskt att få tag på i din egen mobiltelefon. Det finns alla möjliga olika appar som fungerar som din alldeles egna PT, stegräknare eller kanske till och med som din yogainstruktör.

Marknaden för den här typen av fitness-appar har ökat något otroligt på senare tid. En av anledningarna till detta är att det är väldigt kul att kunna mäta sina egna resultat och framsteg så att man faktiskt får en bild av att man lyckas med det man håller på med. En annan anledning till apparnas snabbt ökande popularitet är att man dessutom kan använda sig av telefonens inbyggda GPS för att kunna skräddarsy sin egen löprunda eller bara för att kunna mäta hur långt man hunnit springa under sin löptur. Det svåra är inte att få tag på en app som passar för just dig utan problemet är snarare att hitta en av alla appar som du faktiskt kan bestämma dig för.

För att lättare kunna navigera runt i app-djungeln så kan du använda dig av de olika ”app-butikerna” som de olika systemen använder sig av. Har du en IOS enhet så som en ipad eller en iphone kan du enkelt använda dig av de recensioner som finns att tillgå på Appstore för att lättare kunna se vad som är bra och dåligt med de olika apparna. Har du istället en android-baserad enhet så fungerar det på ungefär samma sätt. Det som är lite svårare med Android är att det finns flera olika sorters ”app-affärer” att välja mellan vilket innebär att det blir ännu mer att välja på. Detta är givetvis positivt men känns det hela lite rörigt så kan det vara enklare att bara googla på en app du tycker verkar intressant för att därefter lättare kunna hitta relevanta recensioner.

Läs mer om utegym, träningsappar och träningstillbehör till din telefon:

www.appguiden.se

www.themobilestore.se

www.stockholm.se